Riddertoernooi in België

Op een bijzonder indrukwekkend kasteel gelegen in de Belgische Ardennen worden de gasten hartelijk welkom geheten door de eigenaar van het kasteel. Binnen de kasteelmuren is er even tijd voor een kopje koffie met Petit Fours.

In de kasteeltuin staan gedekte tafels met de welbekende romige croissants, chocoladebroodjes, zalm, verse jus d’orange en meer heerlijkheden, klaar voor een goede lunch.

Met het kasteel als decor, starten we het riddertoernooi. Gekleed in riddertunieken met als finishing touch een ridderhelm op, trekken de deelnemers ten strijde.

Samen de gevallen verdedigingsmuur opbouwen, een workshop boogschieten, het atletische speerwerpen en een riddergevecht waarbij het fanatisme bijna niet te temperen is, zijn enkele onderdelen die de revue passeren. Als ridders die de strijd hebben gewonnen, klinken ook hier de Belgische bieren op de overwinning!

Na de ridderspelen draait het varkentje al aan het spit en worden de gasten uitgenodigd voor een wijnproeverij in de authentieke wijnkelder. Het middeleeuwse diner wordt genuttigd in de Oranjerie van het kasteel waar de gasten in alle rust kunnen genieten van een welverdiende maaltijd. 

Iedereen voelt zich als een echte ridder en jonkvrouw wanneer de overnachting ook plaats blijkt te vinden in het kasteel.

Offerte aanvragen

03-01-2017
Bent u er klaar voor in 2017?

20-10-2015
Nieuw: Ik Hou Van Holland

Heel erg bedankt voor de goede organisatie van de Sluis en Bruggenspelen!

Stichting Volksfeesten Weesp